23 January, 2011

Ujian JPJ...

Hai2.. selamat tengah malam eh?..
hehheh..
okeh..
tadi pagi berdaftarlah saya kat driving school tu. kene pula dengar ceramah selama 5 jam tuh..
agak mengantuk juga la kat sana tuh.. asik sangap2 je.. janji jam 8 pagi. so saya siap2 dalam 7.30 da standby sudah.. excited a.k.a cemas a.k.a menggelabah punya pasal.. tunggu punya tunggu 8.30 Pak cik tu datang amik..
sampai sana kene beratur lagi.. tunggu turn lebih kurang 30 minit.. pastu tunggu lagi dalam kelas tuh.. jam 10.10 pagi baru la puan a.k.a si penceramah a.k.a cikgu kot.. bagi ceramah.. sampai la jam 12.30 tengahari..
ngantuk sangat.. macam nak terlelap pon ade.. tapi gaghkan juga mata ni.. buka luas2.. hhuhuhh.. tapi ada sorang adik ni..baru lepas SPM, macam demam2 nak muntah2.. boleh pula tido... syok je tengok.. huhuhuh...

rehat 12.30 - 1.30


katanya 1.30 petang masuk bilik tu semula.. tapi kami semua tunggu kat luar je.. tunggu tuan a.k.a si penceramah a.k.a cikgu kot, sampai.. dekat jam 2 baru sampai.. so bermula la sambungan penceramahan yang agak gila2 sikit.. sedap sikit dengar bila ada lawak jenaka ni kan.. tapi tetap bersangap2 juga la.. sebab biasanya kalau kat rumah kan.. tengah lepak2, baring2 sambil tengok cite hindustan.. huhu... melepas harini punya cite hindustan.. jam 3.30 petang.. pulang lah ke rumah masing2.. 

dalam kereta pula.. Mak cik tu tanya bila nak buat ujian.. saya jawab nantilah.. nanti saya tepon..
Ujian!!.. dengarnye macam susah.. katanya macam senang..
so.. saya pon mintak tolong kat google tu..
"contoh ujian berkomputer JPJ"
huhuhu... okeh.. kebanyakan mereka kata TAK LULUS.. percubaan sebanyak 2, 3 kali.. pon sama.. ada yang nak surrender pon ada.. huhuhh.. jadi takot pula bila tak lulus ni.. dan 1 lagi.. saya tak tau pon kat driving school tu ada jual buku 500 soalan JPJ tu.. kalau tau, kompem beli.. (tapi mak memang da pesan suruh beli dan bagi duit sekali..)huhuhu...

google membantu lagi..
saya terjumpa software seperti soalan JPJ tu.. tapi kompem tak sama 100% kan.. wah... excited gila menjawab tanpa baca buku.. konon pandai.. dan hasilnya 54% = 27/50.. tak pandai betol.. tula.. memandai sangat kan.. eksen gila..
kepada sesiapa belum ada lesen tu.. ceh wah.. hehehe.. amik la.. dan kepada sesiapa nak try ujian JPJ tu..
KLIK sini. ( amik kat forum iluvislam)

so lepas ni.. baca buku dulu..

"TAK SUSAH NAK SENANG, TAK SENANG NAK SUSAH" 

0 tak puas hati: