21 February, 2011

Facebook Chat like YM

aha.... Yana ada tuto ni..
macam mana nak buat Facebook Chat kita macam YM..
ala.. korang mesti tau macam mana YM tu kan... dia ada banyak list nama2.. pastu chat la.. kan... tapi bende ni bukan YM tau.. bende ni takde la macam YM boleh buat tu.. ala.. yang kita masok kat room mana.. pastu add dia.. (eh betol ke?.. Yana da lama tak ber YM ni..) ehhehe...




okeh2.. kita terus pada tutonye okeh...
pertama.. korang kene download softwarenye dulu.

Klik untuk Download

1: lepas da download, korang instal yang no. 1 tu.. tapi dia tak kan instal terus tau. ia akan bagi link untuk mendownload. (Yana guna IDM, ia automatic download. kalau korang guna lain, Yana tak tau la... sorry tak dpat membantu..). 2: lepas da download, baru korang instal yang no. 2 tu. 3: lepas da instal yang no.2 tu, korang back to no.1 @ 3 balik.

tara... ia jadi macam ni...


dan korang boleh la chating2



15 tak puas hati:

☀ Izzaty Hedry☀ said...

npa bla nk loing xbule erk?..huhu.. bla dh downlod dya just nek y nober 1 , y nober 2 ,2 xda pun... huk3..

saya YANA said...

@☀ Izzaty Hedry☀
dia tak kua yang no 2 tu? hmmm dia tak de kua untuk download yang no 2 tu ke.. try donload balik kat sini.. tapi yang lame tu buang dulu okeh..

http://www.facebook.com/fbdiscovery

☀ Izzaty Hedry☀ said...

a'ah.. y nober 2 ,2 xkuaq.. malu kot..;p

haa.. ok2.. tgu sat noh...;)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

xbule jgak lah... still xnek y nober 2 .. .. huk3..
pas 2 bla nk login kan dya kta "logging into facebook fail ..
post form ID is Null"... mksud dya apa erk?

saya YANA said...

@☀ Izzaty Hedry☀
takpe.. try lagi..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

kra downlod 2 dah ok ker yana?

saya YANA said...

@☀ Izzaty Hedry☀
aah.. kene ade 2 2.. mase Zaty klik yang no.1, takde kelua link untuk download ke? kalau ade, download dan terjadi yang no.2 tu. pastu install yang no.2 tu. da siap. pastu klik yang no.1 tu balik..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

xda kuar pun link y 2 , 2..dah abes instal y nober 1 , 2 trus nek facebook discovery.. heran jgak zaty,..

saya YANA said...

@☀ Izzaty Hedry☀
ala... tak pat ke? hmm... Yana tak pat membantu huhu.... Yana punya okeh je... sekali buat je..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

2 la.. xpat g.. sob2... xsat yana da bg link kt fb 2 kn.. zaty da bca kmnt owg lin depa pun sma cm zaty xbule nk on... dya ckp null jgk.. bpa bca tuto dya .. simple ja kn.. still xbule nk open.. sdey nya... waaaaaa..

saya YANA said...

@☀ Izzaty Hedry☀aah.. tapi Yana bole je ni... erm... cuba download lagi yang ni.. yang lame tu delete lagi.. mana tau yang kali ni okeh plak ke..

http://fdiscovery.net/download/

☀ Izzaty Hedry☀ said...

haa.. jap2 na..:)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

still xbule g... sob2....

saya YANA said...

@☀ Izzaty Hedry☀ala.... nape ek... takpe la.. selalu la Zaty gi kat FB dia tuh.. kot2 dia de bgi link baru ke..sorry ok.. Yana tak dpt nak membantu pula..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

hehe.. so k yana...;)
xpa2.. best zaty try lin tgk.. kot2 mlm ney line jem kot..