18 March, 2011

two brothers

masuk kali ni.. movie ni da 2 kali dimainkan kat tv3 kan.. pertama kali.. masa........... bila ek..? Yana tak ingat.. korang ingat?.. hehe...
     movie ni serius buat air mata Yana meleleh.. perpisahan beb... sapa yang tak sedey.. sedangkan binatang pon tau kehilangan.. eh.. betul ke Yana cakap ni..
     movie ni pasal 2 beradik harimau yang terpisah.. 1 antaranya telah dijaga oleh pihak sarkas.. ( harimau yang ni lemah sikit.. tak berapa berani yang diberi nama Kumal ) yang 1 lagi tu agak ganas  dan di jaga oleh seorang putera.. yang diberi nama Sangha. 1 hari tu ada pertarungan antara harimau2 ni.. mereka tak kenal satu sama lain.. tapi akhirnya mereka tak berlawan.. mereka saling bemesra.. ( macam kawan yang dah lama tak jumpe.. gurau senda..)
     tapi pihak sarkas tak suka dengan gurau senda mereka tu.. tapi ada kejadian yang tak dijangka, harimau2 ni dapat melepaskan diri.. macam2 yang dorang lalui.. dan akhirnya mereka ni balik semula ke tempat asal mereka di kuil.. huhu.. dan mereka hidup happy go lucky..

     sedey tangok movie ni.. percayalah.. dari mula je da sedey.. apa lagi bila dah tengah2 dan penghabisannye kan.. hahaha.. memangla dalam kisah sebenar binatang ni harus dihapuskan.. tapi bila tengok dalam movie ni.. rasa macam tak sampai hati jek.. huhu....

1 tak puas hati:

muhamad hanif said...

hahaha..layan jugak an ;)