03 April, 2011

tuto scroll box

okeh kali ni Yana nak kongsi sekali lagi tuto pasal scroll box.. tapi kali ni punya kat comment tau..
kalau yang rasa selalu dapat komen yang banyak.. kadang2 kita terpaksa scroll page tu ke bawah baru dapat nak tulis komen kan.. so.. ni cara permudahkan..

macam biasa.. Log In korang punya Blogger.com tu..
Design > Edit HTML > tandakan Expand Widget Templates dan pastikan korang Download Full Template dulu tau..

pastu korang cari    ]]></b:skin>

paste kan kod di bawah ni di atas kod yang kat atas ni.

#comments-block {
height:300px; /* height to scroll comment box */
border:1px solid #CCC; /* border color comment box */
overflow:auto; /* scroll command */
}

yang kaler hijau tu.. korang boleh ubah ikut kesukaan korang.. macam kat bawah ni..
yang kaler merah pon korang boleh ubah ikut kesukaan korang..



tuto ni Yana amik kat sini.



0 tak puas hati: