19 April, 2011

tutorial box shadow..

box shadow..? taw tak apa dia tu??.. hehehe..


 ni ha dia.. nak buat tak... meh sini Yana bagi tuto.. Yana ade la BW kat blog2.. nampak cantik kan.. so.. Yana pon belajar dan ubah apa-apa yang patut.. sehingga jadi la macam kat blog Yana ni... hehe..

korang gi kat blogger.com tu.. sign in..
DOWNLOAD FULL TEMPLATE dulu okeh.. untuk keselamatan.
korang tekan Ctrl+f. serentak okeh.
korang masokkan

#outer-wrapper {

copy code ni paste kan kat bawah dia

-webkit-border-radius: 100px;
-moz-border-radius: 100px;
border-radius: 100px;
box-shadow: 0px 0px 50px #FF0080;
macam ni.


da sudah..? preview dulu okeh.. 

kaler hijau tu posisi shadow dan boleh diubah.
kaler biru ketebalan shadow dan boleh diubah.
kaler kuning tu korang ubah ikut suka kat sini.

box kurang menarik.. nak tukar bentuk sikit.. meh sini.


selamat mengtry.. haha.. 

10 tak puas hati:

muhamad hanif said...

nak buat lengkuk kat border cne ek ?

saya YANA said...

@muhamad hanif
http://hitamitumisteri.blogspot.com/2011/02/tutorial-border-berbentuk.html kat sini.. hehe..

cacing said...

hai yana.. lama tak singgah sini.. yana sihat?

nelly said...

tq kongsi !

Wanie Affandi said...

tq yana!!! nak cuba lepas wani nye bb laju..heheheh...

saya YANA said...

@cacing alhamdulillah sihat je cacing.. ehehh...

saya YANA said...

sama2.. try la... ehehe..

Fadzli Amir said...

Memang teringin nak buat semua tu..tapi takut, sebab dulu dah pernah sekali semua hilang...maklumlah...dah tua2 ni, dan tak vberapa nak celik IT...hhehehehe

mykhalis said...

khalis nak wat takut tak jadi..huu

.m y z. said...

THANK YOU FOR THIS TUTOR! :DD