04 April, 2011

TUTORIAL : Scroll Box (part 2 )

okeh kali ni Yana ajar scroll box untuk blockquote.. haha.. hari tu ye ye Yana kata tak cantik kan.. okeh.. sebabnya.. itu cara auto.. ni Yana tunjuk cara manual.. mungkin agak leceh la kot..


begini la permulaannya... korang cuma perlu copy code ini sahaja..
<center><div style="height: 80px; overflow: auto; overflow: auto; width: 250px;">ayat korang</div></center>


yang kaler hijau tu.. korang ikut suka korang tau.. ikut kesesuaian korang la.. sebelum PUBLISH POST., pastikan korang PREVIEW dulu la..




macam biasa.. korang tulis la apa2 kat NEW POST korang tu..
dan bila korang nak buat BLOCKQUOTE, korang tulis je dulu.. macam kat bawah ni..







hari ni Yana nak buat tuto.. korang suka tak.. suka lah ek... jom kita tengok hasilnya macam mana okeh.  



kalau tak nak ianya kat BLOCKQUOTE pon bole..
macam biasa.. korang tulis la apa2 kat NEW POST korang tu.
pastu korang gi kat EDIT HTML





hari Yana nak buat tuto lagi.. korang mesti suka kan.. jom kita tengok hasilnya..




p/s : bende ni manyak plak kalau korang google.. tapi Yana belajar kat sini.

0 tak puas hati: