21 May, 2011

kakak sheila majid bercerai


anak Ketua Menteri Sarawak, Datuk Seri Mahmud Abu Bekir Taip disahkan bercerai talak satu dengan isterinya, Datin Seri Shahnaz Abdul Majid. lafaz cerai itu dibuat di hadapan Hakim Mahkamah Tingi Kuala Lumpur, Datuk Mohamad Abdullah pada 11 Mei lalu.

Mahmud bernikah sengan Shahnaz yang juga kakak kepada penyanyi tanah air, Sheila Majid. pasangan itu juga didakwa telah tidak tinggal sebumbung sejak 11 tahun yang lalu.

Hakim membenarkan dan mengesahkan lafaz cerai itu setelah berpuas hati dengan hujah peguam kedua-dua pihak bahawa pernikahan mereka telah retak dan sukar diselamatkan.

Mahmud diwakili peguam Saadiah Din, manakala peguam Dr. Mohd Rafie Shafie dan Akbardin Abdul Kader pula mewakili Shahnaz.

pasangan itu berkahwin pada 9 Januari 1992 dan diurniakan seorang cahaya mata lelaki yang kini berusia 17 tahun. Mahkamah juga memutuskan anak lelaki pasangan itu, Raden Murya Abu Bekir diletakkan  dibawah penjagaan ibunya Shahnaz.

Mahkamah turut menetapkan 27 Jun ini untuk sebutan bagi kes tuntutan mutaah sebanyak RM 100 juta dan harta sepencarian bernilai RM400 juta terhadap ahli perniagaan itu bagi membolehkan pihak defendan memfailkan pembelaan.


p/s : RM 400 juta?.. banyak tu??.. keje apa la tu....
p/ss : kesian..... . . . . . . .  fikir la.. ^ __ ^

5 tak puas hati:

nelly said...

400 juta ??
banyak giloo !

Qaseh dalia adelia said...

400 juta .. toink pengsan !

Hanis MY said...

pheww byk tu 400 juta...

.m y z. said...

400 juta?????! pitammmmmm +___+

mykhalis said...

habisla orang sarawak,,baik hati bagi taib mahmud anak beranak harta