04 May, 2011

kesalahan yang menyebabkan api kemarahan.. hehe..

kesalah yang selalu Yana buat masa memandu.. cewah... pembetulan...
kesalahan-kesalahan yang selalu Yana buat masa belajar memandu.. ^,^
  • masuk gear 1 tapi lambat nak tekan minyak.. pak cik selalu kata.. "tekan minyak.. tekan minyak.."
  • nak masuk gear selalu tunduk/jeling tengok gear.. dan stereng da senget.. haha... pak cik kata.. "tak payah tengok gear.. tengok depan.."
  • da selesa gear 4, bila jalan teiba slow dan meter pon bawah 40 selalu tak tukar gear rendah.. pak cik kata.. "cuba tengok meter.. kene serasikan gear dengan meternya..."
  • da sampai masa masuk simpang tak pernah bagi signal awal-awal.. selalu dah nak dekat masuk simpang baru nak bagi signal.. kadang-kadang tak pasang signal pon.. pak cik kata.. "mana signal awak ni.. kalau awak test potong markah tau.." 
  • adakalanya brek terlebih garisan putih.. pak cik kata.. "awak nampak tak garisan putih.. berhenti sebelum garisan.."
hahaha... pengalaman tau... sapa belum amik lesen tu.. pergilah amik.. ye Khalis.. OPS..!! hehe...

7 tak puas hati:

Nini Hartini said...

seronoknyaaa...nnt kan semua ni lah yg boleh kita cerita kat anak2.

"kenangan mak zaman mak ambil lesen dulu". hehehehe..

tp mmg sama je pakcik yana dgn pakcik akak. kesalahan sama, teguran pun sama. huhu

tp lama2 nnt da blh agak gear berapa. x payah jeling2 lg..

saya YANA said...

@Nini Hartini hehe.... 'orang lama'.. da agak kot kesalahan pelajarnye.. haha...

nelly said...

memang patut marah ~

Munna said...

itu ok lg, dulu masa test memandu ngan jpj kena mrh sbb bwk slow sgt kat traffic light...koya btul...haha
btw, nice header! comel..

zaty luvlianncezzz said...

hahaha.cena ea zaty bila amek lesen nie.hehe

Mari menghayati di cni
mentua vs menantu

mykhalis said...

hahhahammpesss..khalis dah tau suma tue..tadi baru register..

misz molecule said...

hahhaha..tym blaja mmg prlu patuhi..



tp dpt je lesen..hentam keromo..