18 May, 2011

satar di terengganu.. hehe..

hari ke-dua... kat Pahang takde apa-apa kot yang menarik.. dan makanan dia pon Yana tak tahu.. apa makanan orang Pahang ni.. sebab tengok menu-menu yang ada kat Batu Pahat pon ada.. mungkin rasa ada lain sikit la kan.. tapi Yana sekeluarga nak rasa yang tak pernah dirasa oleh tekak ni.. hehehe..
dah dekat dengan Terengganu.. apa lagi.. pergi sane la.. hahaha... jauh kot... erm.. kalau nak buat pilihan sekali lagi.. antara Pahang dan Terengganu.. Terengganu lagi best..!!

edisi promote kedai makan.. ahaha..
warung yang cukup popular.. Yana dan makan 2 kali kat sini.. sangat berpuas hati sangat-sangat.. tak boleh lawan satar yang ada kat tepi-tepi jalan.. hehehe.. korang tak percaya.. sila la pergi..


dapat tang lada lagi sedap...
ni otak-otak atau otok-otok (bahasa dorang) Yana tak suka kot.. sebab pes dia tu... haha.. otak-otaknya dari sebahagiaan ikan, pastu di letakkan dengan pes.. pastu baru bakar.. Yana lebih suka otak-otak yang biasa tu.. yang kaler oren tu. hehehe..

warung ni pak cik Yana yang promote.. pak cik Yana selalu jalan-jalan.. mak kata 'setiap kedai makan,berhenti dan rasa'  ha... ada makna tu okeh.. hehehe..



Yana tak makan kat sini.. perut masih kenyang lagi masa kat warung Aziz Satar tu.. tapi.. Yana ada beli okeh.. untuk rasa... rasa pon sedap... tapi jujur Yana cakap.. sedap lagi kat warung Aziz Satar tu.. satar kat warung Che Wan ni rasanya lebih kurang je.. cuma takde lada dan agak ada kemanisan sikit.. senang cerita korang sendiri yang rasa.. hahahah...


kedai kopi ni pon pak cik Yana yang promote.. jadi Yana sekeluarga pon pegi sini.. bersarapan.. gerak dari apartment dekat pukul 10 kot.. terus cari kedai kopi ni.. 
mungkin peminat kopi je yang tahu rasa sedap kopi ni macam mana.. hahaha... tapi ada abang Yana kata.. sedap lagi kopi 434 kat Muar tu... hahaha... Yana.. tak tahu la.. hehe..


Sekian

15 tak puas hati:

muhamad hanif said...

otok-otok ? nak sebakul boleh ?

anismelon said...

boleh jd pengacara jalan jalan cari makan nie..weee..satar??xpnh dgr..otak otak pnh..tp xmkn..geli..ngeee

.m y z. said...

wahhh bercuti sakan! heheh. rindunya nak makan satar terengganu kat tepi jalan tuuuuu. ziema tak ingat nama gerai tu. selalunya mesti beli kat situ kalau balik kampung. hehe. pehh kalau dpt tang lada tu, mmg awesome! best, sedap. huwaaa terliur!!

saya YANA said...

@muhamad hanif boleh3... hahaha

saya YANA said...

@anismelon try la... sedap... kenapa geli... sedap tau otak-otak.. hehe

saya YANA said...

@.m y z. haha... cuba try kat kedai Aziz Satar tu.. tak setanding ngan gerai lain tau... kedai lain banyak kelapa..

ABU said...

aku suka edisi mcm ni.. haha
wah sedap jak aku tengok

cik teyn teyn said...

kite blaja kat terengganu .

baru kenal satar :)

sedapppppppp.

saya YANA said...

@ABU baru tengok tu.. belom rasa lagi.. hahaha

saya YANA said...

@cik teyn teyn kene tempatnya.. lagi sedap.. try kat warung Aziz Satar..

mykhalis said...

sampai ati kata kat pahang takde ape2 yg best,, cuba datang tempat khalis.. kasi perut pecah semuanya makan..

saya YANA said...

@mykhalis hahaha...

aiyang said...

yana pahang tu kan terkenal dengan ikan patin hihi...pasni kalo gi ganu nak cari warung aziz satar gak lah...

saya YANA said...

@aiyang da post pasal ikan patin... Yana nak lain.. hahha.. terengganu best.. try la kat warung Aziz Satar tu..

Papa-NtiQ said...

Hi Yana...Saya baru jer upload pics kat blog masa makan kat warung che wan. Memang best satar dan otak2 dia. Tak puas makan!
Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan 100% tak de topik lain :)
Jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ TQ