03 June, 2011

tutorial : tukar comment (2)

tutorial ini kesinabungan dari part 1 punya.. nak tahu.. meh klik sini..
yang dah cuba dan jadi tahniah-tahniah.. haha... dan kali Yana nak bagi lain sikit la.. sikit je...
(tuto ini sesuai untuk mereka yang buat scroll box pada komen) macam Yana.. hehe..
masa ni takde scroll box lagi
ini tuto yang pertama.. perasaan tak kalau anda yang mempunyai scroll box, bila kita scroll "click untuk komen" juga akan terikut scroll sebab "click untuk komen" itu berada dalam kawasan scroll..
jadi nak jalan penyelesaian kat sini la Yana nak kongsi kan.. hehe..
komen Yana ada scroll
ha.. macam ni la yang korang tengok... walau ianya telah scroll, "click untuk komen" tu tetap tak ikut scroll.. mudah dan menyenangkan kan.. hehe...
Login > Dashboard > Design > Edit HTML > Download Full Template > tick Expand Widget Template

mula dari basic balik okeh..

cari kode :           <p class='comment-footer'>
yang nombor 2 punya tau... korang scroll nanti baru jumpe..
copy dan delete code yang Yana highlight tu.. nak mudah.. code ni korang paste kan kejap kat note.pastikan korang dah copy dan paste kan kat note.. pastu delete code ini..
cari kode :          <b:includable id='comments' var='post'>
dan paste kan code yang korang dah copy tadi.. save dan tengok la hasilnya.. 


selamat mencuba..

1 tak puas hati:

.m y z. said...

wehuu~ thank you yana! kalau nak center kan macam mana pulak?