22 February, 2012

wordless wednesday.........


Assalam..
PERCUTIAN & PERJUMPAAN.

 18/2/2012, 4.30am bertolak dari rumah. 6.30am sampai Kukup. 8.00am naik feri Kukup ke Tg. Balai Karimun. 9.00am sampai Karimun. 11.00am naik feri Tg. Balai Karimun ke Batam.

18/2/2012, 12.00pm sampai la kat Batam. Kali ni aku dan famili pergi ke Batam untuk jumpa la pula keluarga kat Batam. Makan seafood kat Barelang Seafood Restaurant.  Pak cik aku yang dok Batam yang belanja kami.. dan jalan-jalan.

 Cek-in dulu kat hotel ni yang ditaja juga oleh Pak cik aku tu.. Terima kasih..

 Lepas Magrib kami pon diajak makan malam disini dulu... makan bersila.. tapi takde gamba makanan.. dah makan, window shopping kat Nagoya Hill. pastu tidur.


19/2/2012, 10.00am bertolah ke rumah Pak cik aku tu.. rehat kejap. Dalam jam 12.00pm kot bertolak untuk pergi ke Tg. Balai Kerimun.

Sampai je feri, terus cek-in hotel.. kali ni kat Karimun, takde penaja. :P semua tanggung sendiri.! 

rehat-rehatkan badan kejap.. lepas tu shopping.. wuhu.. nak pergi shopping jalan kaki je la.. lagipon dekat sangat dan hanya bawak diri dan duit. lepas habis shopping, tangan semua dibebani dengan barang-barang yang beratnye berkilo-kilo. apa lagi.. balik naik oplet atau kat Jakarta dorang panggil angkut.
Pertama kali naik.. best jugak la.. baru terasa jadi orang Indon.. haha... 6 orang = 20.000 Rupiah.

Malamnya kami pergi ke rumah saudara aku yang ada kat Karimun ni.. 

Esoknya.. ada kenduri.. ini la sebabnya kami ke Indon.. ada jemputan kawin. dan ini pelamin dorang.. dorang akan duduk kat situ dari mula sampai habis orang yang datang. penat kot.. tengah panas pula tu.. 

seronok sangat-sangat dapat pi jalan-jalan makan angin.. tengok laut... nak pegi lagi... 
Wassalam

2 tak puas hati:

Nini Hartini said...

assalamualaikum Yana..Akak nak invite yana baca blog akak. Boleh tak bagi e-mail blog yana ni. Sbb blog akak dah private sekarang. boleh ehh?

Liyana said...

@Nini Hartini kenapa private... :) link blog kita kat atas tu je kak.. copy jela..